E-mail webmaster@alligator.no

Tapsgrense fører også til tap for Norsk Tipping

Norsk Tipping har som kjent kontroll over pengespill i Norge, noe som frustrerer mange siden nordmenn elsker å spille om penger og ligger helt i toppsjiktet på verdensstatistikken.

 

De fleste nordmenn prøver imidlertid å ha det de mener er et sunt forhold til pengespill og klarer å holde seg unna spillavhengighet. Dette kan være vanskelig for noen, siden det ofte vanker casino bonus på dem som spiller mye på nett.

 

I samsvar med dette har Norsk Tipping innført en tapsgrense, som vil si at alle spillere må sette en grense for hvor mye de kan tape i måneden, og maksgrensen er på 20 000 kroner. Norsk Tipping var det første spillselskapet i verden som innførte dette, og det har faktisk ført til at spillselskapet har tapt 150 millioner kroner.

 

Gir oversikt over hvor mye folk spiller for

 

Norsk Tipping har oversikt over hvilke beløp alle som spiller på nett, har oppgitt som maksgrense, og det er minoriteten som benytter seg av maksgrensen på 20 000 kroner. Alle som spiller på nett, har oppgitt sin tapsgrense til 4 800 kroner i gjennomsnitt, som er under 25 prosent av maksgrensen. Over 60 prosent har den på under 4 000 kroner, noe som virker temmelig beroligende på Norsk Tipping.

 

Disse tallene viser øyensynlig at de fleste er langt unna å bli spillavhengige, siden de mest iherdige gamblerne sannsynligvis vil strekke seg helt til maksgrensen på 20 000. De fleste synes også slike grenser er fornuftige.