E-mail webmaster@alligator.no

Psykologi innen poker

Kvinne med pokerfjesPoker er et verdenskjent kortspill som krever en hel del av spillerne. Poker er ikke et kortspill for alle og enhver, i alle fall ikke hvis man deltar med et håp om å vinne. Det er ganske mange ting som er smarte å kunne om man ønsker å bli en god pokerspiller.

Det gjelder blant annet å kunne holde masken underveis, for ikke å avsløre for mye for de andre spillerne.

Pokerfjes og andre triks

Hvis man har hørt eller lest noe om poker, så har man trolig også hørt om såkalt pokerfjes. Det å ha pokerfjes betyr rett og slett at man klarer å holde masken. Ansiktsuttrykkene holder seg til det minimale, slik at spillerne som sitter rundt bordet ikke klarer å lese hva de andre spillerne tenker. For eksempel er det viktig å kunne holde masken hvis man får utdelt gode kort. Det gjelder å fortelle minst mulig med ansiktet. Det er faktisk mange pokerspillere som bruker solbriller mens de spiller, og det kan være et smart lite triks hvis man ikke føler seg helt stødig når det gjelder å kontrollere ansiktsuttrykkene. Det kan også være lurt å unngå øyekontakt med de andre spillerne hvis man tror at det kan avsløre for mye.

Hukommelse og kroppsspråk

Det er ikke bare pokerfjeset som er smart å kunne når man skal spille poker. Det er mye psykologi i spillet i løpet av en pokerrunde.

  • For det første gjelder det at man ikke blir lurt av de andre spillerne. Selv om man selv ikke sitter og bløffer i en runde, så er det godt mulig at noen andre gjør det. Det gjelder å være på vakt, slik at man ikke blir lurt og ender opp med å tape runden.
  • Det gjelder også å passe på at man ikke overdriver bløffingen selv. Hvis det er for mange spillere som går ut i de første rundene, så vil pengepotten bli betydelig mindre. Les kroppsspråket til de andre spillerne, og prøv å følge med så godt som mulig.
  • Det kan også være lurt å trene opp hukommelsen litt, slik at man klarer å følge med på hvilke kort som blir lagt ut på bordet. Klarer man det, vil man med større sannsynlighet kunne komme frem til hvilke kort som vil legges ut på bordet gjennom spillerundene.