E-mail webmaster@alligator.no

Alligatorens største fiender

Når det kommer til spillerstiler i poker, er det ikke bare ens egen stil som betyr noe, men også motspillerne. Hvordan kan du spille for å vinne som en alligator? 

Har du gjort hjemmeleksa di når du setter deg ned ved pokerbordet, kan det lett bli en mer lønnsom opplevelse for deg. Det er ikke så mye som skal til før du kan identifisere de forskjellige spillestilene, og etablere din spillerstil. Er du passiv i din spillestil? Ligger du bare å venter på rette hånda, rette kortet, rette tegnet fra motspiller? Da er du en alligator. Så hva er det viktigste for deg om du har alligator som spillestil?

Fordelen med å være alligator?

Som alligator har du en veldig passiv spillestil og du bruker veldig god tid på å ta avgjørelsene og på den måten drar du ut spillet. Dette kan være en ulempe, men også en fordel ettersom det kan gjøre motspillerne usikre eller utålmodige, slik at de gjør feil eller avslører sine trekk. Fordelen med din spillestil er at du er vanskelig å lese for dine motspillere, du gjør ingenting overilt, og det skal godt gjøres å forstyrre deg i ditt spill.

Men du kan alltids gjøre det bedre, for det er vanskelig å vinne når du har den passive spillestilen. Det går kanskje lang tid mellom hver gang du satser, og da går det også lang tid mellom hver gang du vinner, eventuelt taper. Dine verste fiender er kamelonen, løven og tigeren.

Forvirr motspillerne

Du kan bruke din kunnskap om spillestiler veldig konstruktivt. Ettersom du har identifisert de forskjellige spillertypene ved bordet, kan du tenke deg frem til hvilke spillertype du bør være for å vinne. Dette er en strategi som foruten å gi deg mulighet til mer gevinst, også forvirrer dine motspillere, hvertfall hvis de er gode pokerspillere.

Spill mer agressivt

Du kan også velge å legge deg på en mer aggresiv linje, alt etter hva du ser de andre gjør. Lær deg å bløffe og gjør det godt. Er de vandte med at du spiller som en alligator, vil de ikke tvile med å tro deg, selv om du bløffer så du tror det selv.

Se an hver runde

Du kan fint ha en kamelon spillerstil, selv om du i utgangspunktet er en alligator. Faktisk kan det lønne seg, spesielt om du skifter spillerstil hver runde, basert på hånda du får utdelt, og hvordan du leser dine motspillere. Har du for eksempel en dårlig hånd, kan du manipulere spillet med å Spille uvørent og få omgangen ferdig kjapt.

Vær smart

Gjør research på dine motspillere, slik at du vet mye om dem før du setter deg til bordet. På den måten vil alle de andre tipsene være lette å gjennomføre. Såfremt det er en proffesjonell pokerrunde da, det er litt verre når du spiller med venner, familie og bekjente om tannpirkere nede i kjelleren. Men på den annen side så slipper du å tape noen penger på den typen poker. Så vær smart!